Survive This! Kapitel 1.


Sasha:
Sasha pillade nervöst på sin penna. Hon tryckte på toppen så att udden åkte ut, och sen tryckte hon igen så att den åkte in igen. Hela processen bildade ett störande klickljud. När en vakt ledde henne upp för trappan till flygplanet slutade hon, rätade på sig och klev in i det lilla planet där hon skulle hålla en interjuv medan de flög över Europa ner mot Austalien. Hon strök sitt kopparröda hår över axeln och kikade in i mittgången. Men där mittgången borde finnas fanns det en liten bardisk och några soffor, alla bekvämligheter man kunde tänka sig i ett litet hotellrum faktiskt. Fastspända i det som såg ut som vanliga passagerarstolar satt de fem hon skulle interjuva. Louis och Harry satt på ena sidan och de andra tre på den andra. De vinkade och Harry visade henne en plats bredid sig mot det lilla mellanrummet mellan honom och Zayn. Innan hon satte sig presenterade hon sig och skakade hand med alla. Piloten som lät som en man i trettioårsåldern meddelade att de snart skulle börja rulla och han begärde att alla spände fast sig. Sasha satta sig bredvid Harry och spände fast midjebältet. Harry log mot henne och tog hennes block för att stoppa det i fickan framför dem. Hon log tillbaka och lutade sig mot ryggstödet.

Knappt tre minuter senare rullade plantet ut på startbanan och kom upp i en enormt hög hastighet, bara för att kunna ta det där ansträngda skuttet upp i luften. Sasha såg på de fem killarna, alla verkade lugna och hon stirrade in i sätet framför sig istället, som om det beiga skinnet skulle varit en film eller något liknande. Efter tjugo minuter meddelade piloten att de var fria att knäppa lös sig och gå som de ville i planet. Ett samspelt klick hördes från bältena och de ställde sig upp samtidigt allihopa. De förflyttade sig till sofforna och Niall och Louis gick fram till bardisken. De frågade om någon ville ha något och delade sen ut läsk och godis till alla innan de också satte sig, de verkade ta det naturligt att Sasha var där.
De följande timmarna förföljdes av mycket skratt och frågor. Hon teckande snabbt ner allt på sitt block med den kluddiga handstil bara hon kunde tyda. Det fanns en flygvärdinna som mest höll sig för sig själv i ett hörn och bara kom fram om de behövde hjälp, men Sasha kunde se att hennes rödsminkade mun log ibland åt deras skämt. När frågorna tagit slut så fortsatte de att prata, det fanns inte mycket annat att göra. Hon kunde vara glad att det var just hennes tidning som blivit utvald att få göra den här interjun med One Direction, och att hon var den som fick göra den. Det var en härlig tanke att föreställa sig alla som var avundsjuka på henne.
Efter att de i en timme bara pratat konstant så föreslog Louis ett musikquiz, Harry var den första att stämma in och Louis fick sen höga tillrop av dem andra.
- Okay, who are this? frågade han och satte på en sång.
- Louis! utbrast alla när det var Save You Tonight som gick igång.
- I just kidding, han bytte och Niall skrek rätt ut.
- BOYFRIEND BY JUSTIN BIEBER!
- Thats right! utropade Louis och gav Niall en gummibjörn som pris. De fortsatte och det varierade från låtar de aldrig skådat förut till gamla godingar som Isn't she Lovely.
- This one I got in Sweden. Han visade skärmen och det blänkte ett svenskt namn mot dem, "Stormvind". Han satte på den och de började alla skratta.
- It sounds terrible! utropade Liam och alla stämde in. Louis nickade och såg på Harry som överröstade alla med:
- KOTTBULLE! de skrattade ännu mer och Harry förklarade vad det betydde för Sasha.
- And "Vi elsker dig" means I love you. berättade Louis. Sasha nickade och antecknade det också, all fakta var nödvändig fakta. Efter hon antecknat klart stoppade hon ner det lilla blocket i fickan igen tillsammans med pennan. Quizet fortsatte en kvart till och det skulle legat en präktig hög gummibjörnar framför Niall, men han sa att han inte slösade med sånt och det låg bara fem stycken där nu. Mitt i en låt av Rihanna så kom den väldresserade lilla flygvärdinnan emot dem.
- We have a problem! kraxade hon och pekade på stolarna. Attach you NOW!
Hon behövde inte säga något mer än ordet "Problem" för att få dem att sätta sig på sina platser och spänna fast sig. Sasha kikade ut genom det lilla fönstret och såg en tjock rök bolma ut från höger motor. Paniken greppade henne genast och hon grep tag i den handen som var närmast. Harrys mjuka hand. Vem som helst kunde varit glad över att få hålla Harry i handen, men just nu var det det värsta hon någonsin gjort. Harry greppade även efter Louis hand men fann att Louis händer var fastnaglade vid armstödet. Sasha såg åt vänster. Niall gjorde korstecknet och Liam var helt vit i ansiktet och Zayn satt framåtlutad med armarna om huvudet.
- We going down! ekade pilotens stressade röst i högtalarna. Sasha såg på Zayn igen och följde hans exempel, flätade ur fingrarna ur Harrys grepp och lutade sig framåt och tog sig för huvudet. Niall och Liam var redan neråtböjda och Sasha petade på Harry som tryckte ner Louis huvud och bände loss Louis fingrar och fick honom att lägga dem på nacken innan han själv gick ner i samma ställning.
Minuterna som följde var i absoluta tystnad. Bara Louis satt och viskade:
- I love my sisters, I love my mum, I love my dad, I love Eleanor, I love my friends, I love Doncaster...
Hans mummel gjorde Sasha illa till mods. Slutet var nära kände hon på något sätt. Det enda hon såg var sitt egna hår som omslöt henne som en ridå och de ljusblåa jeansen.
Stöten kom som ett blixtnedslag. Hon kände hur andan försvann ut i luften och hur planet skrapade mot den tjocka metallen. Nu skulle hon dö, hon visste det. Allt slungades omkring runt dem. Sen blev allt tyst igen, precis som sekunderna innan krashen. Hon höjde blicken och såg sig omkring. Harry och Louis satt fortfarande framåtlutade, likså Zayn och Liam. Niall stirrade rakt in i hennes ögon och hon såg skräcken blänka i dem. Han kinder var smutsiga. Båda sänkte blicken samtidigt neråt mittgången. Sasha skrek tillnär hon såg vad som låg vid hennes fötter. Den väldresserade lilla flygvärdinnan. Hon rörde sig inte och ryggen var vriden i en konstig vinkel. En tanke slog henne och hon knäppte lös sig.
- It will explode! skrek hon panikartat. Hon ryckte i Harrys arm som slingrat sig om Louis. Harry fick upp Louis och hans smutsiga kinder hade ränder av tårar.
- We r' going to die! hulkade han och hans vanliga humoristiska sida var som bortblåst i vinden. Harry ryckte i hans arm igen och de klev förskräckt över den lilla kvinnan i mörkblå dräkt och bort mot Zayn som envist sparkade på nöddörren. Liam hade ryckt åt sig en nödväska och några flytvästar och ryckte åt sig några vattenflaskor han gav till Niall. Zayn fick upp dörren och hoppade ut. Röken bolmade svart in i kabinen och han hjälpte Sasha och Louis ner. De andra klarade sig själva. De började springa bort från planet och när de kommit åttio meter bort vände de sig om och stirrade på det. Svart rök omgav det och motorerna brann. En hög explotion hördes och det lilla planet sprängdes framför ögonen på dem. Harry höll hårt om Louis som försökte slita sig loss. Han skrek fortfarande att de skulle dö men tillsist fick Harry och Liam ner honom på marken och han började mumla om sin familj igen.
Sasha såg sig omkring. Bara hav så långt ögat kunde se. Och tät djungel. Hur skulle det finnas någon cicilisation där?
------
Ja, det här tror jag kan leda någon vart ^^
Så vad tyckte ni om det första avsnittet?
Något jag kan förbättra?

Skadar inte om ni lämnar en liten kommentar! :)

Kommentarer
Postat av: Emilia

OMG DET VAR JÄTTE BRA LÄNGTAR TILL NÄSTA

2012-04-19 @ 23:06:13
Postat av: Anna

jätte bra!! mer :D

2012-04-20 @ 00:02:24
URL: http://liifeofannaa.blogg.se/
Postat av: Zanna

Sjukt bra skrivet! Storyn verkar annorlunda och riktigt bra den med. Det känns lite LOST över det hela :D Ser verkligen fram mot nästa del!! :D

2012-04-20 @ 01:47:49
URL: http://makeyoumineff.blogspot.se
Postat av: Lisa

MER! MER! MER! :D

2012-04-20 @ 07:57:01
Postat av: Fanny ~ moments in time

Älskar handlingen, den är inte som de andra! :D

Vill ha mer!<3

2012-04-20 @ 13:08:21
URL: http://momentsintimefic.blogg.se/
Postat av: Cim - ägare

Tack så jättemycket, blir jätteglad över att få alla dessa kommentarer :D

2012-04-20 @ 16:53:26
Postat av: Anonym

Jättebra! Mer.

2012-04-20 @ 17:09:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0