Survive This! Kapitel 4.

Niall:
Niall såg oroligt bak på Liam som gick snett bakom honom. De tog sig försiktigt fram genom den täta djungeln och var ytterst noga med att se var de satte fötterna. Det fanns riktigt stora myror lite här och var och en och annan orm hade de sett. Louis kom efter Liam, sen Sasha, Zayn och Harry. Efter att de tjatat i en kvart på att Louis skulle rulla ner byxorna för att förhindra att något skulle bita honom hade de gett sig in i skogen. Ingen av dem var bra klädda för djungelexpeditioner men de gjorde så gott de kunde. Bara tanken på att de kanske skulle hitta mat drev honom. De letade i tre timmar en bit in i djungeln, de vågade inte gå allt för långt in och vände om när de kommit runt hundra meter. De hade försökt ett antal gånger att få upp kokosnötter som ramlat ner på marken, men ingen av dem hade lyckats att få sönder en. Men när Zayn sa att klockan var tre på eftermiddagen började de gå tillbaka. Utan mat att ta med. Bären de hittat dagen innan var spårlöst borta från sina buskar och det fanns inget att göra åt det.
Till middag tog de en sjättedels macka var igen. Liam och Sasha disskuterade hur man bäst skulle kunna ransonera maten så den skulle räcka så länge som möjligt. Niall gillade inte deras samtal, han ville äta precis hur mycket och vad han ville. Men det hade Liam dragit ett föredrag om att det inte fanns den möjligheten och att de behövde prioritera. Niall suckade tungt, mat hade han alltid tagit för givet. Men det var det visst slut med.
Louis:
Louis ritade den sista bokstaven med en pinne i sanden. ELEANOR stod det med stora bokstäver, han stirrade en stund på namnet. Försökte föreställa sig hur det var att pilla med hennes mörkbruna hår eller smeka henne över kinden. Det kändes som om allt höll på att rinna ut i sanden, försvinna. Som om han redan gett upp. Han trummade med handen mot låret och stötte emot en fyrkatig sak, mobilen. Han hade inte haft en tanke på det, han fumlade med den och fick upp den. 1% batteri. Typsikt. Han såg på täckningen, existerade inte ens. Precis när han skulle trycka in på nödsamtal kom en liten skylt upp på skärmen, "Battery Emty".
- F*ck this shit, han kunde inte låta bli att svära. Han fingrade på mobilen, höjde den över huvudet och kastade. Med all sin kraft kastade han den ut mot havet. Med ett stilla plask landade den i det turkosa vattnet och sjönk, ner mot bottnen.
Sasha:
Sasha såg när Louis kastade den lilla smartphonen. Den gjorde en snygg båge och landade med ett osmikrande plask. Hon ursäktade sig och skynade bort mot Louis. Men när hon kom närmare saktade hon av och gick sakta emot honom bakifrån. Han vände på huvudet och sköt fram ett leende.
- Hello. sa han satte sig för att stirra ut mot havet igen.
- Hello. svarade hon och satte sig intill honom och följde hans blick över det vidsträckta havet som inte bjöd på någon civilisation. De stora bokstäverna drog till sist till sig mer uppmärksamhet än havet och hon tittade länge på dem.
- I miss her. förklarade Louis och ritade till ett hjärta efter Eleanor's namn. Sasha log.
- I understand that. sa hon och försökte le. De satt tysta, havet hade en lugnande inverkan på dem så ingen av dem märkte Harry som smög upp bakom dem. Båda hoppade till när han petade dem i ryggen och trängde sig ner emellan dem.
- You should hear Niall, he whines. suckade Harry. Sasha nickade. Hon var också hungrig och utsliten. Det verkade inte finnas något att äta på ön och det var inte nådigt. Zayn var den enda som fortfarande trodde att de skulle bli hittade så snart som han sagt, det var enligt de andras mening en omöjlighet utan svarta lådan. De satt där som tre vålnader tills det började bli mörkt på allvar och då reste de sig för att börja gå tillbaka mot lägret.
Niall, Sasha och Louis tog nattens shift och de skötte det rätt så bra. Niall lyckades korta av sitt skift med en timme och istället fick Sasha sitta den timmen. Men eftersom mörkret skänkte henne ett lugn gjorde det inget, trots allt så kände hon sig trygg. Hon satt tills solskivan började häva sig över havet och då väckte hon alla killarna. De åt frukost, endast en halva av det som de fått dagen innan till Nialls stora förtret. Hans gnäll ledde till vilda disskutioner som Liam eller hon oftast tog hem. I ett kort råd så bestämde de att hon och Zayn skulle utforska ön så långt som stranden gick och att de andra skulle bygga ut lägret med hjälp av alla flygdelar som de samlat ihop. Efter mycket knorr gick alla med på det och hon och Zayn plockade med sig en av vattenflaskorna, som endast hade ett halverat innehåll och några av de gummibjörnar de fått med sig. De började promenera i den vita sanden, alldeles vid strandkanten där det var aningen blött och mer stabilt att gå. Förflyttningen skedde under tystnad. De stannade bara en gång för att ta lite vatten och en björn var, sen fortsatte de. Efter att de gått i en halvtimme började stranden smalna av och kröka sig. Zayn sa sina första ord på hela morgonen:
- I think we're on the tip now. Sasha höll med. Efter kröken såg det ut att bli lite steningare strand och grön djungel.
- I don't think this island is so big. sa hon och han nickade instämmande.
- Come on. Sasha började försiktigt gå på den grova stenen, på vissa ställen kunde man se havet skymta mellan träden och det bevisade att ön var smal på sina ställen. Det tog ytterligare 45 minuter att gå runt den delen som var kvar, inräknat en paus. Men de kunde inte veta vad som väntade när de kom fram...
------
Nu börjar det kanske hända saker ^^
Sköts uppdelningen mellan karaktärerna bra eller vill ni ha ännu mera variation?
Men vad tycker ni än så länge?
:) Lämna gärna en kommentar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skiiitbra! :D

2012-04-22 @ 11:55:41
Postat av: Elsa

Grymt bra :D Denna är så sjukt bra och annorlunda, ett till idag :D?

2012-04-22 @ 12:01:56
Postat av: Zanna

Riktigt bra :) Tycker inte att du ska ta in fler perspektiv än vad det är nu, jag tycker det är bra som det är :) Hoppas på en del till idag :D

2012-04-22 @ 15:54:22
URL: http://1dfanfiiction.blogspot.se
Postat av: Cim - ägare

Tack så mycket :D

2012-04-22 @ 17:46:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0