Survive This! Kapitel 8.

Zayn:
Zayn vaknade av att hans fötter var våta. Han satte sig käpprak upp i den mjuka sanden men insåg att han lagt sig längre ner än han trott under natten och att det nu var tidvattnet som smugit sig upp på stranden. Han ställer sig upp och samlar ihop tröjan, väskan med de tre vattenflaskorna och Nialls keps. Ivrigt börjar han gå upp mot djungeln. Fyndet han gjort tidigare dag drev honom även fast törsten satte knivar i hans hals. Efter ett tag hittade han platsen där marken varit sådär mjuk och han la sig på alla fyra för att utforska den mossiga marken. Fotavtrycket från dagen innan utmärkte platsen extra tydligt och han följde en frodig slinga av mossa upp mot öns västra sida. Ett mjukt porlande nådde svagt hans öron och han sökte sig mot ljudet. Bakom en buske hittade han det de sökt så länge efter. En ytterst liten stråle vatten sprutade ut från en underjordisk källa som bildade en liten pöl av klart vatten.
- I can't belive it. mumlade han och röde vid det spegelblanka vattnet så att ringar brusade ytan.
- I can't belive it! ropade han ut i djungeln. Snabbt tog han fram vattenflaskan och fyllde den till hälften för att hålla upp den mot ljuset. Solen träffade den tunna plasten och lyste upp det genomskinliga innehållet. Han granskade vattnet men kunde inte hitta något fel på det och smuttade efter viss betänketid på det. Det var inte i kallase laget, men fullt drickbart. Innehållet tog snabbt slut och han fyllde flaskan på nytt och drack upp det. Källan fylldes inte på jättefort så han fyllde alla flaskorna, knöt ihop den lilla väskan och tog en ljusblå snusnäsduk som Louis haft i fickan under hela vistelsen. Efter lite pill och klängande kom han upp en bit i en palm och lyckades böja den ner mot marken. Därefter knöt han med viss möda fast duken medan han höll det massiva trädet nere och sen släppte han tillbaka det upp. Nöjt såg han på den blåa sjalen som vajade under kronan på palmen och tog upp väskan och började gå ner mot stranden igen, fullkomligt lycklig.

Louis såg trött på Niall. Huvudet snurrade och han kände hur det skärde i halsen för minsta andetag.
- I am so thirsty. mumlade han och höll handen för huvudet. Niall nickade och rynkade beskymrat pannan.
- Yes, I know. We all are. svarade han. But Zayn comes with water soon. la han till för att försöka rädda situationen lite. Louis försökte le men det gick inget vidare.
- I hope so. mumlade han och styrrade ner i Harrys mörka hår. Han drog fingrarna genom det och såg i ögonvrån hur Niall tog pulsen på Harry. Egentligen brydde han sig inte jättemycket om vad Niall gjorde, bara att han gjorde något.
- Louis, good news. He's pulls is better now!
Harry:
Harry hajade till i sitt förlamade tillstånd. Niall hade sagt något med ett leende i rösten.
Harry blev genast ivrig och försökte röra på sig, såklart kände han inte kroppen under sig utan fick ligga där han låg. Men det lilla hoppet i Nialls röst fick honom att bli lite gladare. Nu bestämde han sig, han skulle tillbaka.
Liam:
Liam vek prydligt ihop alla filtarna, en efter en, och la dem på en välordnad hög intill den utbrunna brasan. Ett plötsligt prassel i skogen fick honom att rycka till och ta upp en lång pinne från marken. Det prasslade igen och han gick lite närmare för att se vad det var.
- Liam? Sasha? Niall? ropade busken och han drog tillbaka pinnen. Zayns svarta hår dök upp mellan de små bladen i busken och sen kom hela Zayn med ut. Liam såg allvarligt på Zayn. Niall rusade fram till dem och såg om möjligt ännu mer hoppfull ut än Liam. Zayn log mot dem, drog fram väskan och kastade den till Niall som ivrigt öppnade den.
- Oh my God. viskade han och såg på Liam som drog i håret runt öronen.
- This is incr... började Liam men Niall avbröt honom i ett glädjetjut. Sasha och Louis kom springade bortifrån Harry för att se vad som stod på. Sasha slängde sig om halsen på Zayn och han snurrade runt med henne.
- Oh, Zayn. ropade hon och han satte ner henne.
- What did I say? frågade han överlägset och log ner mot henne. Hon log tillbaka. Niall tog beslutsamt en flaska.
- To me and Harry. instruerade han och joggade bort till Harry där han satte sig för att försöka få Harry att svälja lite vatten. Louis tog en hel av flaskorna och Liam och Sasha beslutade att dela. Liam log med hela ansiktet. En dag till och de skulle varit förlorade, speciellt Louis. Stackarn var helt utmärglad och kunde knappt stå rakt. Förhoppningsvis så skulle vattnet leda honom på rätt väg igen. Liam frågade Zayn vart vattnet fanns och Zayn ledde ut honom på stranden och pekade mot den tätare delen av djungeln som låg någon kilometer bort, endast trädtopparna syntes på platsen. Den kornblåa duken hängde slappt vid stammen och Liam nickade.
- Brilliant. berömde han.
- I know. svarade Zayn och blinkade mot honom.
Sasha:
Sasha drack i djupa klunkar efter att hon tagit över flaskan från Liam. Tänk att hon inte litat på Zayn, om hon vunnit fighten skulle de alla legat medvtslösa vid detta laget. Vattnet var ljumt och smakade lite mossa, men vad gjorde det? Det var fullt drickbart och höll dem vid liv. När det bara fanns lite kvar la hon flaskan i skuggan för att inte värma vattnet ännu mer och såg sen på Zayn.
- One of us must go to the source every day to bring some more water. Zayn nickade.
- I can show you or Liam tomorrow. svarade han.
- Fine.
Niall:
Niall stödde upp Harry samtidigt som han försiktigt hällde vattnet i hans mun. Masserade Harrys hals för att det skulle hamna i rätt strupe och sen lät han honom falla ner på filten igen. Pulsen var deffenitivt högre vilket gladde honom. En smal strimma hopp fanns ändå för Harrys överlevnad. Han tog sen själv flaskan, förde den till munnen och lät det ljumma vattnet skölja bort alla tankar på vad som kunde hända, eller på vad som hänt. Det enda som fanns var han och en flaska.
En flaska av liv.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Bra mer!:D

2012-04-28 @ 09:32:58
Postat av: Frida

Gud vilken tur att han hittade vatten!! ;0

Mer!!!!

2012-04-28 @ 12:51:53
Postat av: Fanny ~ moments in time

Älskar den här novellen, så sjukt bra!

2012-04-28 @ 15:41:07
URL: http://momentsintimefic.blogg.se/
Postat av: Zannah

Meer!! :)

2012-04-28 @ 19:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0