Survive This! Kapitel 23.



Detta har hänt:
lite allt möjligt, vet inte riktigt hur jag sammarfattar det.
Niall fick en hängmatta! :D
--------------
Harry:
Harry såg sig om i lägret, han hade trots allt bara tillbringat en dag där och kände sig inte lika hemma som de andra gjorde. Liam och Zayn hade flyttat hans säng närmare brasan så att han skulle slippa ligga helt själv och Louis hade visat honom stora delar av stranden. Den stora frågan som snurrade i hans huvud var vart de fick vatten ifrån, eftersom frågan var rätt så viktig att kunna frågade han Louis.
- From a spring in the jungle. Louis pekade på busken som nu förvandlats till en liten portal mellan stranden och djungeln.
- Can you show me? frågade Harry och Louis nickade ivrigt. Louis reste sig och drog upp Harry. De gick tillsammans mot portalen och stod snart insvepta i djungel. Louis tog varsamt Harrys hand för att börja leda honom på den smala stigen. De gick i en kvart och sen kom de fram till den lilla busken som täckte vattnet. Louis böjde sig fram och svepte bort buskaget. Harry log och kupade händerna som han sedan sänkte mot den spegelblanka ytan. Han drack törstigt av det ljumma vattnet och Louis följde hans exempel. När de beslutade att de var klara började de gå tillbaka. De stannade bara en gång, Harry gick några steg ut från stegen och vek sig dubbel för att plocka upp något på marken. Louis följe intresserat hans rörelsemönster men blev besviken när Harry bara tagit upp en nöt. Louis ler och skakar på huvudet samtidigt som han förklarar att det är omöjligt.
- Why? frågar Harry och bollar lite med nöten i händerna.
- It is hard like a rock. säger Louis men Harry tar den ändå under armen.
- I need a big stick. mumlar han och söker försiktigt men blicken runt på marken. Av erfarenhet letar han inte med händerna. Hans högerhand är utom all funktion och han har till och med gett upp hoppet om den.
- Like this? Louis tar upp en stor pinne som ser riktigt tung ut. En riktigt präktig påk.
- Exactly. säger Harry och ber Louis att bära den. Louis tar tveksamt ett fastare grepp om pinnen och lägger den över axeln. Eftersom de båda har händerna fulla så hindras dem från att hålla hand i hand, vilket är lite tråkigt enligt dem båda.
Louis:
Louis låter pinnen falla ner på marken. Harry rotar för fullt bland allt metallskrot och får fram en hyfsat platt metallskiva. Han lägger den på marken och placerar nöten på den.
- Take the stick. beordrar Harry och Louis tar upp pinnen igen. Harry visar hur han ska hålla den och pekar sen på nötens absoluta mitt.
- Hit her! säger han och gör en osynligt kryss. Louis rynkar pannan men höjer påken över huvudet och drämmer till nöten med den. Metallen skriker av slaget men Harry ser nöjt på honom. I sin ena hand håller han något. En halv kokosnöt. Louis ser från Harry till nöten.
- How? frågar han och skakar på huvudet. Harry ler.
- I like cooking. My mum learn me this. Han räcker halvan åt Louis som upphetsat tar emot den och springer ner mot stranden där Sasha, Liam, Zayn och Niall sitter och leker någon musiklek för att fördriva tiden. Louis håller upp halvan framför Niall som rycker åt sig den. Harry travar upp jämnsides med Louis.
- You kidding me? Food? frågar Niall och ser ut som om han ska börja gråta.
- Just for you. svarar Harry och ler. Niall sörplar först ur de sista dropparna mjölk och karvar sen ut små delar av kokos som han delar ut. Liam ser på Louis och Harry med överrumplad min.
- Harry? frågar han och Harry nickar.
Niall:
Niall känner den söta kokosmjölken mot tungan medan han slickar upp de sista dropparna. Det hårda kokosköttet smälter nästan på tungan även fast tänderna skallrar när han tuggar på det. De andra äter också girigt av den. När hans del av skalet är slut är magen hans i uppror. Den vänder sig och Niall anstränger sig för att det inte ska skvalpla upp i munnen igen. Lyckligtvis får han behålla det.
Harry:
Harry känner de andras armar runt halsen där han står och vinglar. De tackar och frågar ivrigt hur han fick upp den. Sasha leder genast igång en nötjakt så att de ska få ihop mer nötter, samtidigt verkar hon lite sur för att det inte var hon som kommit på det.
Jay(Louis mamma):
Jay kramar om Fizzy.
- He don't coming back, right? frågar Fizzy och Jay hysssjar på henne. Hon vill inte erkänna den hemska sanningen för sig själv. Men även hennes hopp har börjat tryta lite.
Greg(Nialls storebror):
- Fuck. Greg lutar sig ner och tar upp de papprena som ramlat ner på golvet. Samtidigt ringer hans mobil och han böjer sig upp igen, och lyckas slå bakhuvudet i skrivbordet. Han svär igen men lyckas svara.
- Hello, mr. Horan. säger en äldre kvinna i tråden.
- Oh, Hello. It is you Mrs. Altman. svarar han och byter till en allvarlig min även fast hon inte kan se det genom luren.
- We have a promblem with the new girl. säger kvinnan. Her name is Claudia Silfer. Greg nickar allvarligt.
- Why?
- She and miss. Pauline Greighton didn't like etch other. svarar kvinnan. Greg masserar tinningen med sitt ena pekfinger och säger att de får stå ut, han har andra problem och de behöver Claudia nu när Sasha försvunnit spårlöst. De tar upp lite andra saker innan de lägger på. Att de nämnt Sashas namn fick honom att må illa, oron för hans lillebror kom tillbaka.
- Niall, where are you? mumlade han trött.
Harry:
Harry satt med några vita bitar kokoskött i handen. Han tuggade sakta på dem. De sjöng Isn't she lovely till Harrys ära och han njöt av deras samspelta stämmor i mörkret. När de andra börjat lägga sig senare och bara Zayn satt kvar på andra sidan elden, med sina honungsbruna ögon fixerade i brasan blickade Harry upp på den stjärnprickiga himlen och viskade tyst mot den.
- Thanks mum, I love you.
Anne(Harrys mamma):
Anne svepte duntäcket omkring sig och kröp upp i den mörkgröna fotöljen som stod framför brasan.
- Godnight Harry, mummy loves you. viskade hon mot lågorna.
-------------
40 dagar utan mat, tänkte det var dags att de ska få i sig något (eller rättare sagt krävde min mamma att de skulle få i sig något)
Hoppas ni gillade kapitlet ^^

6 små kommentarer kanske?

(För er som undrar klarade jag redovisningen idag ;D)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jättebra!

2012-05-10 @ 17:15:15
Postat av: Carro

Så himla bra!! :D

2012-05-10 @ 17:52:34
Postat av: Anonym

jättebra! mera ;D

2012-05-10 @ 18:40:26
Postat av: Alicia

Jättebra! :D Mer idag snällaaa

2012-05-10 @ 19:16:52
URL: http://lifeasiknow.webblogg.se/
Postat av: Frida

Mer!!

2012-05-10 @ 22:18:42
Postat av: :D

Jättebra!!! Mer!:)

2012-05-11 @ 14:15:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0