Survive This! Kapitel 24.


Detta har hänt:
Harry hittar under en vandring till källan en av de kokosnötter de andra förgäves försökt få upp. Men med ett enkelt trix ser han till att den går upp och de ser den första maten på 40 dagar.
Harrys högerarm är även utom funktion.
----------

Zayn:
Zayn åt hungrigt upp sina bitar av nötens kött. Den nykläckta nötens kött var stenhårt men himmelskt gott. Luften bar en söt kokosdoft emellan dem. Doften gjorde dem lugna. Tanken på att de äntligen hade mat fick dem att slappna av lite mer. Försiktigt sneglar han på Sasha som ler mot honom, snabbt drar han bort blicken igen och fäster den på de få bitarna kokos han har kvar. Hur skulle han kunna erkänna det?
Niall:
Niall ser på Zayn och rynkar ogillande på näsan. Han gillade inte riktigt blickarna som Zayn gav Sasha, de var så djupa på något sätt. Han makar sig lite närmare henne och hon bjuder in honom under sin filt. Trots att det är morgon så har det börjat dra in kallare brisar runt ön och himlen mörknade mer för varje timme som gick. Men maten tar ändå upp det mesta av hans tankebana. Han var den enda som klarat sig utan att kräkas än så länge. Hans tidigare matvanor håller väll fortfarande i sig trots att han inte ätit ordentligt på över en månad.
Liam:
Liam äter upp sina tilldelade skärvor innan han reser sig och går ner mot havet. Det ser mörkare ut och vinden piskar det längre ut.
- Storm. mumlar han och huttrar till. Det kunde inte båda gott. Spänstigt joggar han tillbaka till lägret. Sockerkicken får honom att känna sig lite mer livfull och kapabel till stordåd än han gjort den senaste veckan. Snabbt informerar han alla om läget och de funderar en stund på hur de ska göra för att på bästa sätt skydda sig.
- A better shelder. föreslår Louis och Liam nickar. Det var helt klart ett alternativ.
Gemma(Harrys syster):
- This is bullshit! ekar Gemmas röst mot sin mamma. Anne håller upp händerna i försvarsställning och håller med. Gemma suckar och hennes ansiktsdrag mjuknar lite så Anne låter händerna falla till sidorna. Gemma har under senaste veckan börjat förstå allvaret i hennes brors försvinnande. Hennes närmsta vänner och alla runt omkring har just nu hennes bror som största samtalsämne, vilket inte roar henne över huvud taget. Anne går och gör lite te i köket och Gemma sjunker ner i den mörkgröna fotöljen. Hennes haka vilar mot knäna när hon börjar läsa de artiklar som skrivits om One Directions mystiska försvinnande.
"Det brittiska pojkbandet One Direction har inte hittats sedan deras plan spårlöst försvunnit ur kurs den 2a Augusti i år. Enligt säkra källor har polisen och andra insatsstyrkor inte kunnat spåra svarta lådan vilket gör att polisen trevar i mörker efter pojkbandet. Planet trors ha försvunnit någonstans i Indiska Oceanen. Vi kan fortfarande inte meddela några nya rapporter om pojkbandet. Troligen finns de inte i livet."
Den första meningen får henne automatiskt att tänka Irlänskt-brittiskt pojkband. Hon ler åt sin egna rättning av felet innan hon läser vidare. Den sista meningen följs av en tår. Från armstödet tar hon en sax och klipper varligt ut tidningklippet och lägger det tillsammans med saxen på armstödet igen. Försiktigt vänder hon det spröda bladet och ser att hon kommer in på nöjessidorna. En bländande bild på Liam möter upp henne med fyra småbilder på sidorna av de andra fyra killarna. Den här artikeln är inte på långa vägar lika sanningsenlig som den förra.
"One Direction har setts i Irland. Enligt anonyma källor ska pojkbandet ha vänt om halvvägs till sin spelning i Austalien och flugit över till Irland av den anledningen att de inte klarar av trycket. De stora flickfavoriterna Zayn Malik och Harry Styles ska ha setts i en liten villaförort i södra Irland. Källan säger även att One Direction har fått nog och har dragit sig undan för ett tag. Pojkarna räknade med ett liv i lyx och glaumor men fick en fattig sångcoatch och en usel mangeger istället. Inget lyx för dem och det sänkte dem."
Gemma log nästan åt artikel. Saxen gjorde åter igen sitt jobb mot det spröda pappret och hon klev upp från fotöljen och tog fram ett album som låg i ett av deras skåp där spel och annat förvarades. Hon öppnade albumet och tog upp utklippen, strök lite lim på baksidan och klistrade fast dem.
Albumet skulle bli en liten present till killarna när de kom tillbaka. Om de kom tillbaka.
-------------
Min fantasi tog slut här mitt i natten. Har några bra idér i bakhuvudet som inte vill utrrycka sig i ord just nu. De får lagras ett tak till. Hoppas ni står ut!
6 kommentarer som vanligt då? :D

Kommentarer
Postat av: Lisa

jättebra c:

2012-05-12 @ 01:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0